نویسندۀ کتاب «ردیف سازی و آوازی مکتب اصفهان» گفت: جشنوارۀ ملی موسیقی خلاق در شاهینشهر، نخستین رویداد هنری در ایران است که به خلاقیت در موسیقی پرداخته است.
حسن منصوری با بیان اینکه نقطۀ آغازین رشد و نمو موسیقی در ایران شکل گرفته و براساس شواهد تاریخی، موسیقی در کشور ما بیش از 6 هزار سال سابقه دارد، گفت: هیچگاه نمیتوان بستر نوآوری را نهتنها از موسیقی بلکه از هیچ هنر دیگری جدا کرد، و اگر موسیقی در ایران نیز بر بستر خلاقیت حرکت نمیکرد به پیشرفت کنونی خود دست نمییافت.
عضو شورای فنی و هیئت انتخاب نخستین جشنوارۀ ملی موسیقی خلاق تأکید کرد: اگر خلاقیت در هر فن و هنری وجود نداشته باشد راه بهسوی پیشرفت نخواهد یافت و بهمرور جذابیت خود را از دست میدهد، ولی باید توجه کرد که نوآوری باید موجب ارتقای هنر شود. در موسیقی نیز چنین است و اگر خلاقیت هنرمندان موسیقی نبود آنچه امروز در دنیای این هنر دیده و شنیده میشود عاری از هرگونه ایده و اثر و اقدام خلاقانه بود.
او با تأکید بر اهمیت خلاقیت در هنر و ازجمله در موسیقی، ادامه داد: خلاقیت موجب زایش است و در موسیقی نیز به معنای ایجاد روشهای نوآورانه و ارائۀ ایدههای خلاقانه در بخشهای مختلفی مانند ساخت ساز، نوازندگی، تنظیم، اجرا و پژوهش است.
منصوری که از پیشکسوتان نینوازی در اصفهان و ایران است، بیان کرد: جشنوارۀ ملی موسیقی خلاق در شاهینشهر، نخستین رویداد هنری در ایران است که بهطور جدی به موضوع خلاقیت در موسیقی پرداخته و تلاش میکند تا زمینهساز ظهور و بروز استعدادهای هنری در عرصۀ موسیقی ایران و جهان باشد.
نویسندۀ کتاب «ردیف سازی و آوازی مکتب اصفهان» افزود: این جشنواره همۀ جوانب خلاقیت در موسیقی ازجمله آفرینش، پژوهش، آموزش و صنعت و همچنین موضوعات مختلفی مانند موسیقی ردیف دستگاهی، پاپ و کلاسیک، تا موسیقیهای نواحی، آئینی، مذهبی، محلی و موسیقی کودک و نوجوان را موردتوجه قرار داده است.
این پژوهشگر موسیقی گفت: جشنوارۀ ملی موسیقی خلاق، بستری را برای ارائۀ خلاقیت و ایدههای خلاقانۀ همۀ جوانان این سرزمین از دورترین روستاهای جنوب تا شمال و از شرق تا غرب ایران فراهم میکند و ضمن ایجاد انگیزه برای آنها، مشوقی خواهد شد تا سایر جوانان نیز درجهت خلاقیت در عرصهها و موضوعات مختلف موسیقی گام برداشته و نسبت به آیندۀ این هنر امیدوار شوند.